Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hluboké nad Vltavou uvízl obytný automobil, hasiči použili vaky a klíny

Obytné karavany má většina z nás spojené s prázdninami a dovolenou. Ale i na dovolené mohou nastat komplikace, které měli dne 29. června 2018 zahraniční turisté v Hluboké nad Vltavou.

Krátce po 11. hodině přijali operátorky na tísňové lince 112 na Operačním a informačním středisku HZS Jihočeského kraje volání oznamující komplikace obytného karavanu, který uvíznul v Masarykově ulici v Hluboké nad Vltavou.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z českobudějovické stanice. V Masarykově ulici nalezli obytný karavan, jehož řidič pravděpodobně neodhadl levotočivou zatáčku vedoucí do kopce k zámku a uvízl zadní částí karavanu v asfaltu.

Průzkumem na místě hasiči zjistili, že zásah je ještě komplikovanější. Uvnitř velkého karavanu bylo převážené auto, které výrazně zvyšovalo celkovou hmotnost vozu. Auto nebylo možné vzhledem k pozici karavanu vyvézt ven.

Hasičům i proto dalo velkou práci, než karavan vypodložili nafukovacími vaky a klíny. Přibližně po hodině precizní a technicky náročné práce se podařilo karavan vyzvednout tak, že sjel po klínech na silnici.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet