Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali automobil VW Transporter z potoka u Vizovic, řidič byl lehce zraněn

Hasiči přijali 29. června 2018 v 20:39 hodin hlášení o sjetí VW Transporteru do potoka mezi městem Vizovice a obcí Lutonina. Dále byli informováni, že nehoda je bez zranění, bez úniku provozních kapalin a z pod kapoty vychází dým. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolní hasiči z Vizovic.

Po příjezdu byl proveden průzkum, při kterém se zjistilo, že VW Transporter sjel z čtyř metrového srázu do potoka a před sjetím ze silnice poškodil několik stromů.

Řidič byl lehce zraněný a v šoku. Hasiči poskytli zraněnému předlékařskou pomoc a po příjezdu sanitky ho předali do péče zdravotníků. Zraněný byl následně odvezen do krajské nemocnice ve Zlíně.

Hasiči provedli protipožární opatření. Z automobilu nevytékaly žádné provozní kapaliny. Velitel zásahu si vyžádal vyprošťovací automobil z požární stanice Otrokovice. Byla provedena příprava místa pro ustavení a manipulační prostor vyprošťovacího automobilu.

Po dobu vyprošťování VW Transporteru byl provoz na silnici oboustranně uzavřen. Poškozené vozidlo bylo umístěno mimo komunikaci.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet