Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali zraněného muže z lešení

K záchraně zraněného dělníka z lešení hasiči v úterý odpoledne vyjížděli do Purkyňovy ulice v Brně-Králově Poli. Třiatřicetiletý muž se zranil při práci na rekonstrukci budovy vědeckého výzkumného ústavu. Dělník se zřejmě propadl mezerou mezi pláštěm budovy a lešením a po zhruba pětimetrovém pádu skončil na konstrukci lešení ve výšce 12 metrů. O pomoc hasiče požádali zdravotníci, kteří nemohli muže z málo stabilního lešení dostat dolů.

K záchraně zraněného dělníka z lešení hasiči v úterý odpoledne vyjížděli do Purkyňovy ulice v Brně-Králově Poli. Třiatřicetiletý muž se zranil při práci na rekonstrukci budovy vědeckého výzkumného ústavu. Dělník se zřejmě propadl mezerou mezi pláštěm budovy a lešením a po zhruba pětimetrovém pádu skončil na konstrukci lešení ve výšce 12 metrů. O pomoc hasiče požádali zdravotníci, kteří nemohli muže z málo stabilního lešení dostat dolů.

Krajské operační a informační středisko HZS přijalo hlášení o události v 17.18 hodin. Na místo vyjela jednotka hasičů ze stanice v Lidické ulici s výškovou technikou a družstvem lezců s výcvikem pro záchranu osob z výšek a hloubek.

Hasiči – lezci dělníkovi na lešení poskytli předlékařskou první pomoc, kvůli podezření na zranění bederní páteře ho umístili do vakuových nosítek a pak do záchranných transportních nosítek. Pomocí lanové techniky muže opatrně spustili z lešení dolů a předali zdravotníkům.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet