Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čeští hasiči dle očekávání vstoupili do úvodu Světových her policie a hasičů

Koncem minulého týdne odjela hasičská reprezentace České republiky na Světové policejní a hasičské hry do Vancouveru. Nejvýznamnější sportovní událost pro policisty a hasiče z celého světa se v české výpravě účastní také tři zástupci HZS Zlínského kraje – Josef Vlk, Pavel Šustr a Adam Hubík. Světové policejní a hasičské hry se konají jednou za dva roky a nabízí možnost utkat se ve více než 65 sportovních disciplínách.

Koncem minulého týdne odjela hasičská reprezentace České republiky na Světové policejní a hasičské hry do Vancouveru. Nejvýznamnější sportovní událost pro policisty a hasiče z celého světa se v české výpravě účastní také tři zástupci HZS Zlínského kraje – Josef Vlk, Pavel Šustr a Adam Hubík. Světové policejní a hasičské hry se konají jednou za dva roky a nabízí možnost utkat se ve více než 65 sportovních disciplínách. Program her je možné sledovat na oficiálních stránkách – zde.

WPFG 2009 v Kanadě impozantně :

V jedné z prvních disciplín, běhu do výškové budovy v centru Vancouveru, získal Pepa Vlk z HZS Zlínského kraje v kat. nad 40 let v těžké verzi – kompletní zásahový oblek s dýchacím přístrojem – zlato v čase 3:33.3, v téže verzi v kat. open Ing. Lukáš Novák z HZS Pardubického kraje bronz a v lehké, atletické verzi dosáhl Jan Šindelka z HZS Olomouckého kraje na medaili stříbrnou !!!

Dalším výrazným úspěchem Čechů v těžké a početné konkurenci je zisk stříbrné medaile brněnského kulturisty Radka Málka v kat. masters body building !

Naše borce čeká ještě 5 dnů sportovního zápolení v atletice, silových disciplínách, indoor veslování a především specifické disciplíně Ultimate firefighter, kde čeští hasiči nastoupí k potvrzení kvality nejvyšší světové úrovně !

Dalším úspěšným reprezentantem se stal Adam Hubík, který má za sebou již 2 soutěže ze tří do kterých se přihlásil. V první disciplíně hodu oštěpem se mu podařilo vybojovat po zranění ve 3 pokusu skvělou bronzovou medaili.

V druhé disciplíně, kterou byl vrh koulí bylo velice dobré obsazení závodníků, ale Adamovi se přesto podařilo získat pěkné šesté místo.

Dosavadní přehled medailových úspěchů našich reprezentantů.

Zlatá medaile

Josef Vlk – HZS Zlínského kraje – Schody s DP

Stříbrná medaile

Jan Šindelka – HZS Olomouckého kraje – Schody bez DP

Bronzová medaile

Ing. Lukáš Novák – HZS Pardubického kraje – Schody s DP

Adam Hubík – HZS Zlínského kraje – Hod oštěpem



Převzato z webu: Česká Hasičská Sportovní Federace



-swo-

Sdílet