Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v průmyslovém objektu v Jablůnce na Vsetínsku zranil dvě osoby

Hlášení o výbuchu v průmyslovém areálu v Jablůnce přijali hasiči přijali 2. července 2018 v 9:03 hodin. Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Vsetín a z centrální požární stanice Zlín, a dále dobrovolným hasičům z Jablůnky. Hasiči ze Zlína byli v průběhu své jízdy ze zásahu odvoláni.

V době příjezdu byly dvě zraněné osoby v péči zdravotnické záchranné služby. Později byly převezeny k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči se dozvěděli, že zaměstnavatel vyslal k lékaři další dvě osoby k preventivnímu vyšetření.

Budova, v které je prováděna manipulace s pyropatronami do airbagů, má narušenou statiku. Část objektu se zřítila. Na místo byl vyžádán statik, který posoudí stav budovy.

Poté, co bylo zajištěno místo činu a jeho nejbližší okolí, byly přerušeny všechny práce v okolních budovách a bylo evakuováno celkem 21 osob. Po příjezdu pyrotechniků prohlédl budovu zvenčí přivolaný statik.

Následovala pyrotechnická prohlídka vnitřních prostor poničené haly, po které se do objektu mohli podívat i pracovníci báňského úřadu a inspektorátu bezpečnosti práce.

Do šetření této mimořádné situace samozřejmě zasáhli i kriminalisté, kteří stav na místě výbuchu zadokumentovali a nadále se budou věnovat prověřování všech zjištěných informací.

V tuto chvíli je příčina a okolnosti, které nastaly před výbuchem, předmětem dalšího šetření vsetínských kriminalistů.

nprap. Petr Jaroš, Policie ČR

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet