Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil narazil do rodinného domu v obci Stařechovice – Služín. Pes nepřežil, čtyři lidé byli zaklínění

V úterý 3. července 2018 vyjeli profesionální hasiči z Prostějova v 1:07 hodin k nahlášené nehodě jednoho osobního automobilu, který narazil do rodinného domu v obci Stařechovice – Služín nedaleko Čech pod Kosířem. K události přijeli také dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané a Stařechovic.

Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř vozidla cestovalo celkem pět osob a pes. Čtyři cestující zůstali ve vozidle zaklíněni, pes nehodu nepřežil.

Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí zaklíněné osoby vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k tomu, že po nehodě zůstal poškozený plyn a rodinný dům, povolal velitel zásahu na místo statika a plynaře.

Statik rozhodl, že díru o rozměrech asi 1 × 1 metr je potřeba zapažit. Hasiči proto vzpěrami podle pokynů statika zpevnili zeď a zajistili také plynovou skříň, ve které před tím technik plynáren odpojil přívod plynu.

V době nehody uvnitř rodinného domu spali jeho obyvatelé, kterým se nic nestalo. Na místo se dostavila i starostka obce. Hasiči svůj zásah na místě ukončili po páté hodině ranní.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet