Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na požár nákladního automobilu v Bílovicích na Uherskohradišťsku upozornili protijedoucí řidiči

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dne 3. července 2018 odpoledne u požáru nákladního automobilu v Bílovicích na Uherskohradišťsku.

Oznamovatel sdělil hasičům v 16:44 hodin, že ve středu obce Bílovice hoří na korbě nákladního automobilu elektrocentrála. Operační důstojník hasičů vyslal k požáru profesionální hasiče z Uherského Hradiště a dobrovolné hasiče z Bílovic.

V době příjezdu první jednotky bylo vozidlo celé v plamenech. Požár byl uhašen dvěma vysokotlakými proudy vody. Silnice, procházející obcí, byla po dobu hasebního zásahu zcela uzavřena. Po uhašení požáru hasiči usměrňovali dopravu v jednom jízdním pruhu.

Řidič nákladního automobilu hasičům sdělil, že na požár na korbě vozidla ho upozornili protijedoucí řidiči. Po zastavení vozu se požár rychle rozšířil na celý automobil. Před příjezdem hasičů se nikdo nesnažil požár hasit.

Při požáru nedošlo k zranění osob.

3. 7. 2018, 19:40

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 150 000 korun.

K požáru došlo v blízkosti zástavby rodinných domů a hrozilo přenesení požáru na některý z domů. Uchráněné hodnoty tak byly určeny v předběžné výši 2 000 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet