Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na poli u Tvarožné shořel kombajn, plameny napáchaly škodu za 4 a půl milionu korun

Dvanáct jednotek likvidovalo 4. července 2018 požár kombajnu u Tvarožné. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4,5 milionu korun. Celková plocha požáru byla 30 hektarů.

Událost byla na tísňovou linku 112 ohlášena v 16.13 hodin. Operační důstojník na místo vyslal neprodleně i jednotky z druhého stupně požárního poplachu. Hasiči ze stanice Pozořice byli na místě první v 16.22 hodin.

Kombajn byl už zasažen v plném rozsahu a plameny se začínaly rozšiřovat i na okolní pole. Hasiči nasadili vysokotlaký proud do prostoru kombajnu. Na místo se postupně sjelo dalších 11 jednotek.

Hasiči museli na několik minut přerušit hašení kombajnu z důvodu rychle se šířícího požáru po strništi a nesklizeném obilí. Plameny je začaly obkličovat. Požár jednotky dostaly pod kontrolu v 17.09 hodin. V obci Blažovice bylo zřízeno čerpací stanoviště na doplňování hasební vody.

Při dohašování začala z kombajnu vytékat motorová nafta. V nádrži bylo zhruba 800 litů paliva. Naftu jímali hasiči do sudu.

Plameny zničily 30 hektarů pole. Místy byla ještě nesklizená úroda obilí. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na kombajnu. Škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na čtyři a půl milionu korun.

Sdílet