Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nebezpečná látka v Aši

Městská policie z Aše oznámila ve čtvrtek 6. srpna před 19. hodinou na krajské operační a informační středisko hasičů nález nějaké neznámé látky v Nedbalově ulici.

Městská policie z Aše oznámila ve čtvrtek 6. srpna před 19. hodinou na krajské operační a informační středisko hasičů nález nějaké neznámé látky v Nedbalově ulici.

K místu vyjeli ašští profesionální hasiči. Na ulici bylo několik menších kaluží a vedle nich odhozený kanystr s nápisem DIHYDROXYBENZOL. Hasiči ihned ohraničili nebezpečnou zónu v okolí látky a ve speciálních protichemických oblecích a dýchacích přístrojích měřili koncentraci látky v ovzduší. Technici na operačním středisku se zatím snažili přes výrobce uvedeného na kanystru zjistit charakter látky.

Bylo zjištěno, že se opravdu jedná o nebezpečnou látku na bázi pryskyřice, která ve větším množství může být nebezpečná pro životní prostředí. To však naštěstí nebyl případ v Aši.

K události byl povolán i technický automobil ze stanice Cheb se zásobou sorbčních materiálu. Hasiči skvrny posypali pískem a sorbentem. Látka se na to nabalila a mohla se sesbírat do pytle.

O situaci byl informován starosta města, který na místo vyslal svého zástupce, který převzal posbíranou látku, za město zajistí její uložení na sběrném dvoře a následnou likvidaci a také zařídí dočištění silnice.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet