Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při čelním střetu u Pasohlávek zemřela žena, dalších devět osob bylo zraněno

V noci na sobotu se na silnici I/52 u Pasohlávek čelně střetla dvě osobní vozidla s osádkami polských státních občanů.

Podle prvotních informací se řidič Fordu Tourneo dostatečně nevěnoval řízení nebo usnul, a přejel se svým vozidlem do protisměru. Tam se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Opel Astra a následky tohoto střetu jsou tragické.

Zemřela řidička Opelu, dalších devět osob (včetně pěti dětí) bylo zraněno a skončilo v péči záchranářů. Silnice byla po dobu vyšetřování a odklízení následků několik hodin uzavřena.

Vrtulník transportoval na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně – Bohunicích ženu středního věku, pacientka byla na řízené ventilaci, utrpěla polytrauma, její stav byl vážný. Další tři dospělí měli středně těžká či lehká zranění.

Všech pět dětí bylo zraněno lehce, naše posádky je převezly do Dětské nemocnice v Brně a také do nemocnice v Břeclavi.

sdělila k události ZZS Jihomoravského kraje.

Policisté zřídili objízdnou trasu přes obce Pasohlávky a Dolní Dunajovice.

Na místě zasahovali hasiči z jednotek PS Lidická, PS Pohořelice, PS Mikulov a SDH Drnholec. V dodávce Ford došlo k bezplamennému hoření. Na likvidaci hasiči nasadili jeden vysokotlaký vodní proud.

Ve Fordu cestovalo celkem sedm lidí, z toho čtyři děti. Druhé vozidlo Opel skončilo u svodidel na boku. Z něj hasiči vyprosili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení řidiče, dítě a ženu, která utrpěla zranění neslučitelná se životem.

Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po odtažení vozidel a úklidu, hasiči provedli oplach komunikace.

Foto: HZS a ZZS
Sdílet