Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na dálnici bylo zraněno sedm lidí

Sedm lidí bylo dnes v noci zraněno při dopravní nehodě dvou vozidel na dálnici D2 na Brněnsku. Nehoda se stala na 8. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. V místě, kde se dva jízdní pruhy sbíhají do jednoho, se střetla vozidla Mercedes a Volkswagen Passat.

Sedm lidí bylo dnes v noci zraněno při dopravní nehodě dvou vozidel na dálnici D2 na Brněnsku. Nehoda se stala na 8. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. V místě, kde se dva jízdní pruhy sbíhají do jednoho, se střetla vozidla Mercedes a Volkswagen Passat. Obě auta po srážce skončila v odvodňovací strouze mimo dálnici. Ve vozidle VW Passat, v němž cestovala rodina ze Srbska, byl zraněn 35letý řidič, jeho 28letá manželka a šestiměsíční dcera. Ve vozidle Mercedes se zranila rodina ze Švédska – 49letý řidič, 43letá žena a jejich 13letá dcera a 11letý syn.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 22.48 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Židlochovicích a v Hustopečích. Při jejich příjezdu byli všichni zranění venku z aut v péči osádek vozidel ZZS. Hasiči zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných, které sanitky postupně převezly do nemocnice. Hasiči také zajistili také místo nehody a usměrňovali dopravu. Na vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie. Únik provozních kapalin z aut nebyl zjištěn.

Po dobu odstraňování následků nehody byla dálnice ve směru na Brno průjezdná. Provoz se podařilo udržet v jednom jízdním pruhu.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet