Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči stále více používají odolné tablety, poskytují důležité informace na místě události a mění mobilní komunikaci v záchranných složkách

Hasičská a záchranná služba Cambridgeshire ve Velké Británii mění život hasičů v přední linii tím, že je vybavuje odolnými tablety Toughpad značky Panasonic, které jim umožňují přístup k zásadním informacím během nouzové situace.

Tato služba nasadila 13palcový tablet Panasonic Toughbook CF-D1 do předních kabin požárních vozidel. Mobilní datové terminály (MDT) jsou trvale připevněny v přední části vozidla a jsou připojeny ke stávající síti Tetra.

Budou sloužit k poskytování důležitých informací při cestě k zásahu, jako je zasílání aktualizací o stavu, požadavky na posouzení rizika, bezpečnostní údaje o vozidlech, bezpečnostní údaje o všech chemických látkách uložených na místě, podrobnosti o obsazenosti prostor a umístění blízkých hydrantů.

Menší a lehčí 10palcové tablety Panasonic FZ-G1 Toughpad jsou instalovány v zadní části vozidel, aby je mohli hasiči používat uvnitř i vně vozidla, když jsou na místě nouze.

Tato zařízení jsou denně využívána pro správu vybavení a inventáře a v budoucnu pro poskytování cenných informací o nouzových situacích na místě, jako jsou data o záchraně vozidel, jakož i pro pravidelné obecní povinnosti, například průzkumy požární bezpečnosti domů a kontroly hydrantů.

Investujeme do změn všech stávajících MDT na agilnější zařízení, která umožní posádkám pracovat efektivněji a chytřeji. Zařízení Panasonic jsou ideální pro všechny podmínky, ve kterých pracujeme.

Zařízení můžeme číst v jasném slunečním světle a je navrženo tak, aby bylo bez problémů používáno venku v mokrém prostředí. Zpětná vazba ze zkoušek zařízení v terénu byla pozitivní.

řekl John Barlow, komunikační projektový vedoucí a bývalý velitel stanice s 35 lety zkušeností ve službě, který odpovídá za modernizaci komunikačních zařízení hasičské a záchranné služby Cambridgeshire.

V budoucnu vidí Cambridgeshire další velké výhody pro hasiče v tom, že mohou zařízení používat na místě nouze. Například při silniční nehodě zjistí důležité informace o bezpečnostních prvcích vozidla, jako jsou airbagy, aby je mohli rychle vypnout před uvolněním cestujících z vozidla.

Dnes využívají požární služby ve Velké Británii a Irsku několik tisíc notebooků Panasonic Toughbook a tabletů Toughpad.

Přenositelnost zařízení, jejich optimalizovaná konektivita, displeje jasně čitelné na denním světle, odolná konstrukce a schopnost společnosti Panasonic navrhnout úplná řešení pro konkrétní zařízení jsou rozhodujícími faktory.

uvedl Will Holmes, manažer prodeje pro společnost Panasonic Toughbook.

Navrženo pro použití v terénu

Odolný tablet Toughpad FZ-G1 se systémem Windows 10 Pro udává nový standard pro tablety použitelné venku a je ideální pro pracovníky v terénu. Toto zařízení je vybaveno kapacitním dotykovým displejem s podporou 10 dotykových bodů a pera.

Lze je využít k zobrazování dokumentace a obrazových materiálů ve vysokém rozlišení při práci v terénu a současně využívat možnosti konektivity, které zajistí dostupnost dat vždy, když je potřebujete.

Flexibilní konfigurace portů poskytuje podnikovým uživatelům potřebné možnosti připojení v kompaktním, odolném a lehkém zařízení.

Panasonic Toughbook CF-D1 má širokoúhlý 13,3" HD IPS displej, který umožňuje pohodlně používat diagnostické aplikace pracující v reálném čase, číst telematické údaje a zobrazovat schémata a výkresy.

Displej byl zkonstruován se zvláštním důrazem na čitelnost jak uvnitř budov tak v jasném denním světle v terénu. Resistivní dotykový displej umožňuje snadné zadávání údajů pomocí prstů, i v rukavici, nebo pera.

S technologií Intel® Core Platform šesté generace a s operačním systémem Windows 10 Pro je Toughbook CF-D1 jedinečným nástrojem pro operátory tísňových služeb.

Více informací o odolné výpočetní technice najdete na www.toughbook.eu.

komerční prezentace
Sdílet