Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná nehoda zablokovala dálnici D46 u Prostějova

V úterý 10. července 2018 byla v 17:39 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje hromadná nehoda na D46 na 20. km ve směru z Vyškova na Olomouc.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a z Vyškova (HZS Jihomoravského kraje) a dobrovolní hasiči z Brodku u Prostějova a Prostějova – Vrahovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě se střetla cisterna převážející obilí, linkový autobus, dodávka a kamion. Cisterna s obilím ležela na boku, autobus blokoval oba jízdní pruhy.

Při nehodě se zranili dva lidé, na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru, průzkumem prohledávali odstavená vozidla a hledali další případné zraněné, asistovali zdravotnické záchranné službě při ošetření a transportu zraněných osob a spolupracovali s Policií ČR při šetření nehody. Hasiči dále poskytli lidem uvězněným v osobních vozidlech v koloně pitnou vodu.

Jednotky jsou stále na místě (stav k 19:30 hodině), dálnice je v místě nehody uzavřena, policie odklání dopravu na sjezdu na Vranovice – Kelčice na 16. km. Na místo dorazily odtahové služby, které budou vozidla vyprošťovat a Správa a údržba silnic Olomouckého kraje, která bude řešit poškozená svodidla a olejový film na povrchu komunikace.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet