Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Hulíně mají v areálu starého cukrovaru novou zbrojnici i se sochou svatého Floriána

V sobotu 30. června 2018 byla slavnostně otevřena hasičská zbrojnice pro SDH Hulín. Nově zrekonstruovaná budova v areálu „Starého cukrovaru“ se proměnila v moderní prostor hulínských dobrovolných hasičů.

V přízemí se nachází technická část a garáže. V prvním patře vznikla spolková místnost s kuchyňským koutem a sociálním zařízením. SDH Hulín se tak splnil dlouho očekávaný sen moderní základny.

Za přítomnosti představitelů a zastupitelů města Hulín, starostů okolních měst a obcí, zástupců Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje – velitele stanice Kroměříž, starosty Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Kroměříž a dalších hostů slavnostně přestřihl pásku starosta města Hulín R. Hoza, místostarosta P. Polák a starostka SDH Hulín J. Zapletalová.

Zbrojnici požehnal P. Jiří Kopřiva a požehnal také nové auto Ford Transit.

Velkým překvapením pro hulínské hasiče byl také dárek starosty a místostarosty v podobě vyřezané sochy Sv. Floriána, která bude připomínat dnešní slavnostní den.

Příjemnou atmosféru slavnostního dopoledne navodila DH Hulíňané, vystoupení mažoretek Kontrasty Hulín.

Široká veřejnost si mohla prohlédnout prostory rekonstruované budovy. Velmi mile všechny překvapil velký počet návštěvníků.

Jaroslav Zábranský
velitel SDH Hulín

Foto. J. Soporský
Sdílet