Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Linkový autobus v obci Hraničné Petrovice narazil do stromu, řidiče hasiči vyprošťovali

Těsně před 15. hodinou 13. července 2018 přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje oznámení o dopravní nehodě linkového autobusu v obci Hraničné Petrovice. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberku a dobrovolní hasiči z Hraničných Petrovic, Moravského Berouna a Domašova nad Bystřicí.

Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř autobusu je zaklíněný řidič, kterého pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Záchranáři na místě události ošetřili celkem 11 zraněných. Po poskutnutí přednemocniční neodkladné péče, zajištění a stabilizaci, byli účastníci nehody transportováni do okolních zdravotnických zařízení.

Šest pacientů bylo předáno ve Fakultní nemocnici Olomouc, čtyři v nemocnici Šternberk a jeden ve Fakultní nemocnici Ostrava Poruba.

U všech zraněných byl charakter poranění lehký až středně závažný, jednalo se zejména o pohmožděniny, odřeniny a zlomeniny. Všichni poranění byli předáni ve stabilizovaném stavu a nikdo z účastníků nebyl v ohrožení života.

Pavel Lampa, ZZS Olomouckého kraje

Hasiči se v prvotní fázi soustředili na vyproštění zraněného řidiče a jeho transport do vrtulníku letecké záchranné služby. Jednotky dále ošetřovaly a transportovaly další zraněné osoby, spolupracovaly se zdravotnickou záchrannou službou a policií.

Jednotky jsou stále na místě (16:30 hodin).

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet