Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úmyslný požár ruiny u Kladna

Požár zchátralé a zdevastované budovy mezi obcemi Hřebeč a Hostouň byl na tísňovou linku HZS Středočeského ohlášen v pondělí 10. srpna 2009 ve 12:11 hodin.

Požár zchátralé a zdevastované budovy mezi obcemi Hřebeč a Hostouň byl na tísňovou linku HZS Středočeského ohlášen v pondělí 10. srpna 2009 ve 12:11 hodin.

Na místo události byla vyslána jednotka středočeských hasičů z profesionální hasičské stanice v Kladně s cisternou a vyšetřovatelem požárů. Dále byla operačním střediskem na místo události vyslána jednotka dobrovolných hasičů obce Hostouň s jednou cisternou.

Po příjezdu zásahové jednotky hasičů z Kladna ve 12:21 hodin na místo události bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár budovy určené k demolici, která se nacházela na soukromém pozemku v katastru obce Běloky. Požár byl ve čtvrté fázi hoření, tedy dohořívání. Hasiči provedli konečné dohašení budovy a strhli stropní konstrukce pomocí trhacího háku a tím zamezili případnému úrazu.

Provedeným šetřením vyšetřovatelem požárů v součinnosti s PČR byl zjištěno, že budova byla již před několika lety neoprávněně obydlena cizí osobou. Jako příčinu vzniku požáru označil vyšetřovatel požárů úmyslné zapálení neznámým pachatelem.

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno

-kow-

Sdílet