Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranné složky ze dvou krajů zasahovaly za obcí Kařez u požáru osobního vozu po nehodě, policisté z něj zachránili řidiče

Jednotka SDH Zbiroh vyjela k dopravní nehodě osobního automobilu, která byla nahlášena u obce Kařez. Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, jednotka HZS Středočeského kraje z požární stanice Hořovice a jednotka SDH obce Kařez.

V průběhu jízdy na místo události bylo prostřednictvím KOPIS upřesněno, že se nehoda nachází na silnici č. 605 za obcí Kařez ve směru na Cerhovice, již na území Středočeského kraje, pod železničním viaduktem.

Jako první na místo události dorazila hlídka PČR Radnice, která předala přijíždějícím jednotkám informaci, že havarovaný osobní automobil hoří.

Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že osobní automobil narazil čelně do kamenné konstrukce viaduktu a hoří v zavazadlovém prostoru.

Hlídka PČR Radnice provedla prvotní zásah za pomoci svého hasicího přístroje a také hasicích přístrojů okolo jedoucích vozidel. Dále provedla vytažení řidiče z vozidla a transportovala jej na bezpečné místo v dostatečné vzdálenosti od havarovaného automobilu.

Jednotka dalším průzkumem zjistila, že se jedná o vozidlo s pohonem CNG. Hasiči proto k hašení přistupovali opatrně a na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud vody z vozidla RZA.

Po příjezdu druhého družstva s CAS bylo vozidlo dohašeno a ochlazováno taktéž za pomoci vysokotlakého proudu vody v dýchací technice. Jednotka na místě události dále provedla zajištění místa nehody a poskytla zraněnému řidiči předlékařskou pomoc a po příjezdu ZZS asistovala s jeho transportem do sanitního vozu.

Po dobu zásahu byla komunikace č. 605 obousměrně uzavřena.

Sdílet