Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Palivo vytékalo z poškozené nádrže kamionu

Nákladní automobil s vlekem vyprošťovali včera odpoledne hasiči u obce Přísednice na Rokycansku. Kamion naložený součástkami pro automobily sjel mimo vozovku do příkopu a poškodil si nádrž na naftu.

Nákladní automobil s vlekem vyprošťovali včera odpoledne hasiči u obce Přísednice na Rokycansku. Kamion naložený součástkami pro automobily sjel mimo vozovku do příkopu a poškodil si nádrž na naftu.

Nehoda byla na operační středisko ohlášena v pondělí 10. srpna 2009 v 15.40 hodin. Nákladní vozidlo s vlekem převážející autodíly sjelo z vozovky do příkopu a převrátilo se na bok. Při nehodě se poškodila nádrž na naftu a palivo začalo vytékat. Hasiči proto zajistili náhradní nádrže, do kterých naftu jímali. Jednalo se o únik asi 370 litrů nafty.

Látku se jednotkám podařilo téměř všechnu zachytit do náhradních nádob. Ve vozidle hasiči objevili propanbutanovou láhev, kterou zabezpečili a vozidlo zajistili proti požáru. Po přečerpání paliva se dostavila odtahová služba, aby havarovaný kamion převrátila na kola a naložila na odtah. Dle vyjádření zástupců životního prostředí nebyl únikem nebezpečné látky ohrožen žádný vodní tok.


Zasahující jednotky:

  • HZS Radnice
  • HZS Zbiroh

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-miw.

Sdílet