Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion zničil svodidla a skončil mimo dálnici

Tahač MAN s cisternovým návěsem havaroval na sjezdu z dálnice D1 na dálnici D2 ve směru z Prahy na Bratislavu. Souprava zlomená do pravého úhlu po střetu se svodidly a sloupy skončila mimo dálnici.

Dva sloupy osvětlení dálnice a svodidla dnes odpoledne vyvrátil kamion při dopravní nehodě v Brně-Komárově.

Tahač MAN s cisternovým návěsem havaroval na sjezdu z dálnice D1 na dálnici D2 ve směru z Prahy na Bratislavu. Souprava zlomená do pravého úhlu po střetu se svodidly a sloupy skončila mimo dálnici. Německý řidič z havárie vyvázl bez zranění. Nehoda byla hasičům ohlášena ve 13.49 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici.

Hasiči po příjezdu zjistili, že cisternový návěs byl prázdný a ze soupravy neunikaly žádné provozní kapaliny. Pro případný únik nafty zajistili uzávěry palivových nádrží tahače. Protože z vyvrácených sloupů trčely obnažené vodiče, uvědomili správce osvětlení dálniční křižovatky. Provoz na komunikaci nebyl přerušen, policisté dopravu na sjezdu z D1 na D2 usměrňovali do jednoho jízdního pruhu.

Vyproštění soupravy z příkopu a travnaté plochy zajistili pracovníci specializované firmy. Hasiči proto ve 14.19 hodin místo nehody předali policistům a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet