Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící plynová lahev zastavila dopravu ve Zlíně

Hasiči rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a snažili se hořící tlakovou nádobu s 10 kg propan-butanu ochladit. Po deseti minutách ochlazování byla zkontrolována teplota vnějšího pláště a velitel rozhodl uhasit plamen.

Dne 13. 8. 2009 v 08:23 hod. byli hasiči informováni o požáru tlakové lahve ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Zlín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u I. segmentu, na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně, došlo k požáru tlakové lahve s plynem.

Už při příjezdu hasičů byla zcela zastavena doprava na jedné z frekventovaných a hlavních křižovatek u I. segmentu. Hasiči rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a snažili se hořící tlakovou nádobu s 10 kg propan-butanu ochladit. Po deseti minutách ochlazování byla zkontrolována teplota vnějšího pláště a velitel rozhodl uhasit plamen. Při požáru zásahu nebyl nikdo zraněn.

Dalším šetřením bylo zjištěno, že dělníci pracovali v podchodu křižovatky, kde pokládali lepenku. Při práci došlo k požáru plynového zařízení. Jeden z dělníků reagoval bleskově, když tlakovou nádobu vynesl ven a hodil na silnici. Bezpečnostní opatření však zastavilo dopravu na hlavní komunikaci sídlištěm.

Dopravní omezení trvalo asi dvacet minut. Vozidla byla zastavena za přítomnosti strážníků městské policie i dalších pracovníků. Příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada na plynovém zařízení s hořákem.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet