Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opilec napadl posádky Záchranné služby

Případ je o to smutnější že muž který je napadl a zranil jednoho záchranáře byl dobrovolným hasičem.Aktua­lizace 12.1.

Nové: Podle posledních informací jsme uvedli nepřesné údaje. Níže uvedený muž byl ten ke kterému ZS jela na pomoc. Útočníkem byl jeho syn který údajně již nějakou dobu členem SDH není. Útočník je ve vazbě. Sbor potrestán nijak nebyl, zákaz výjezdů platil jen v té době, neboť jak uvedl pplk.Hladík neskýtali záruku že by mohli zajistit výjezd. Za nepřesné informace se omlouváme.


Jeden zdravotník skončil v nemocnici. „Agresivní opilec, který byl místním dobrovolným hasičem, napadl záchranáře a lékařku,“ potvrdil mluvčí pražské záchranné služby Marek Uhlíř.

„Ve 21 hodin jsme dostali na linku 155 hlášení, že v Praze-Kolodějích leží mrtvý muž. Do deseti minut dorazily na místo dvě sanitky,“ uvedl Uhlíř. Ukázalo se, že dotyčný muž nebyl mrtvý, ale opilý. Ještě než ho stačila posádka sanitky prohlédnout, napadl záchranáře a lékařku jiný agresivní opilec. "Jeden zdravotník skončil s lehkým otřesem mozku v nemocnici, " dodal mluvčí. Agresivní muž poškodil i obě sanitky. Jedné rozbil čelní sklo, druhé utrhl maják.

Na místě asistovala i jednotka HZS Praha a dostavil se ředitel HZS a ředitel ZSHMP. Muž je členem dobrovolných hasičů v Praze Kolodějích, podle našich informací dokonce jeho velitelem. Do vyřešení případu byly tomuto sboru zakázány výjezdy k případům

Incident v současné době vyšetřuje policie.
Sdílet