Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po vážné nehodě dvou osobních a dvou nákladních vozidel museli hasiči vyprostit pět osob

Oznámení o dopravní nehodě dvou osobních a dvou nákladních vozidel na komunikaci II/611, bývalé silnici první třídy na úseku mezi Lhotou pod Libčany a Urbanicemi přijalo krajské operační a informační středisko v 06:13 hod.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o vážnou dopravní nehodu s větším množstvím zraněných osob, vyrazili hned na místo profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, z centrální hradecké stanice U Přívozu, z Nového Bydžova a také dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou a Nechanic.

Průzkumem místa hasiči zjistili, že se mezi dvěma nákladními vozy nachází značně poškozené dva osobní automobily, ze kterých bylo potřeba vyprostit pět zaklíněných osob. Jeden z osobních vozů zůstal na komunikaci, druhý se nacházel mimo vozovku v příkopu. Hasičům se podařilo všech pět osob dostat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení ven. Na místě bylo celkem sedm zraněných osob, všechny si převzali do péče záchranáři.

Po došetření dopravní nehody bude proveden úklid komunikace. Silnice II/611 musela být z důvodu zásahu a dalšího vyšetřování uzavřena. Předpoklad uzavírky je až do 12:00.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet