Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou nákladních vozidel, u které zasahoval také vrtulník, zavřela na dlouhé hodiny provoz na D6

Hasiči ze čtyř jednotek vyjížděli v pondělí po desáté hodině dopoledne k dopravní nehodě dvou nákladních aut na silnici D6 u Sokolova. Nákladní auto po nárazu do stojícího kamionu skončilo zcela zdemolované, v kabině jel pouze řidič, který byl v době příjezdů hasičů na místo již mimo vozidlo.

Na žádost posádky záchranné služby zajistili hasiči přímo na dálnici místo pro přistání vrtulníku, ten transportoval muže do nemocnice. Řidič kamionu byl nezraněný, stejně tak posádka osobního auta, které se vyhýbalo nehodě a skončilo v náspu podél silnice. Provoz v jízdním pruhu ve směru z Karlových Varů na Sokolov byl zcela uzavřený, před místem nehody se vytvořila dlouhá kolona. S ohledem na parné počasí začali hasiči řešit, jak se postarat o osoby v čekajících autech. Nakonec po dohodě s policií bylo umožněno osobním autům otočení se v koloně a v uzavřeném protisměru odjet na nejbližší sjezd.

V koloně tak zůstala pouze nákladní auta, s jejichž řidiči byli hasiči v kontaktu pro případ například zajištění pitné vody. Krátce před druhou hodinou odpoledne byl zprovozněn jeden jízdní pruh, hasiči na místě nehody dále řešili přeložení nákladu z havarovaného nákladního auta a asistenci při naložení na odtahovou službu.

Zasahující jednotky:

HZS Sokolov (CAS 20 Scania) HZS CHZ Sokolov (CAS 24 Scania) HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania) JSDH Březová (CAS 20 T85)

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet