Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Britském městě Bury St Edmunds se o víkendu uskutečnil British Firefighter Challenge 2018

Každoroční závod firefighter challenge v Britském městě Bury St Edmunds, který byl tento víkend 28. a 29. července. České barvy zde znovu nechyběli a týmová dvojce FIRE LIONS – Jan Pipiš(HZS Libereckého kraje) a Miroslav Michlovský(HZS Jihomoravského kraje) přivezli hned několik medailí.

Naši závodníci první den závodu patřili k týmu rozhodčích. Závod se skládal z výběhu na třípatrovou věž, zatažení břemene, seběhu, kaiser machine, roztažení jednoho proudu tří hadic, motání 25 metrů hadice, přesun dvakrát dvou barelů a tažení figuríny na šedesát metrů.

Druhý den a pro české hasiče den D. První se na start postavil Miroslav Michlovský a svým výkonem se dostal do Top 10. Druhý odstartoval Jan Pipiš, svým časem se posunul na první místo závodu a dokázal ho předběhnout pouze místní hasič Dave Budge o 0,27s a Joachim Posanz z Německa, který dal oběma téměř 15 vteřin.

Jan Pipiš tedy vyhrál kategorii M (18–29let) a v overal je na třetím místě (bez rozdílu kategorií) Další kategorie, kde startovali naši hasiči, byla kategorie štafet. Kvalifikací, finálovým pavoukem se Česko-Anglický tým probojoval až na boj o zlato, kde bohužel byl poražen místním Anglickým týmem. Závodu se účastnila i Pavlína Havlenová, která jako jediná žena dokončila závod a odváží si zpět do ČR zlato.

Sdílet