Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dopravní automobil pro hasiče obce Maleč spolufinancovala Evropská unie

Na konci června 2018 převzali dobrovolní hasiči obce Maleč při příležitosti oslav 740 od založení obce nový dopravní automobil Ford Transit.

Vůz lehké hmotnostní kategorie se základním vybavením je postaven na podvozku L3H2 pro silniční provoz. Poháněn je dvoulitrovým turbodieselovým motorem o výkonu 96 kW, převodovka je manuální šestistupňová.

O plnění emisních norem se stará filtr pevných částic a systém katalytické redukce s AdBlue. Snazší parkování ulehčují přední a zadní parkovací senzory, nechybí tempomat a parkovací kamera.

Ve vybavení vozidla jsou radiostanice Motorola DP 4800 a Motorola DP 4400, svítilny Adalit a Vulcan, tablet Samsung, přenosné hasicí přístroje, pracovní LED světlomety s magnetickým uchycením, zdravotnický batoh a další.

Vozidlo v hodnotě necelých 1,5 milionu korun dodala k plné spokojenosti malečských hasičů firma THT Polička.

Ford byl z převážné části pořízen s přispěním dotace v rámci 1. výzvy MAS Podhůří Železných hor – IROP Posilování složek IZS. Zbylou část ceny hradila obec Maleč ze svého rozpočtu.

Využití najde jako zásahový automobil místní jednotky sboru dobrovolných hasičů obce a při plnění úkolů na úseku ochrany obyvatelstva, pro evakuaci ohrožených obyvatel a podobně.

Po ročním papírování a vyřizování dotace se o naplnění snu malečských hasičů nejvíce zasloužili velitel JSDH Maleč Rostislav Vepřovský a starosta obce Ing. Karel Musílek, za což jim patří velký dík.

Pavel Špitálník
starosta SDH Maleč
Sdílet