Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Staňte se instruktory programu Hasík

HZS Středočeského kraje se od roku 2010 oficielně zapojí do programu Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva známého také pod názvem HASÍK.

HZS Středočeského kraje se od roku 2010 oficielně zapojí do programu Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva známého také pod názvem HASÍK.

Tento preventivní program je určen pro děti na základních školách v celé České republice. Jeho hlavním cílem je předat dětem důležité informace a návyky v oblasti prevence před požáry a mimořádnými událostmi. Výuka probíhá hravou a názornou formou v jednotlivých třídních kolektivech na prvním i druhém stupni ZŠ a vedou ji odborně vyškolení instruktoři z řad profesionálních a dobrovolných sborů (více na www.hasik.cz).

Proto se obracíme na případné zájemce z řad HZS Středočeského kraje, případně členy SDH obcí Středočeského kraje, kteří by měli zájem stát se instruktory. Informace poskytuje koordinátor programu nprap. Bc. Jena Veselá, jena.vesela@sck.izscr.cz, (tel. 737148697).


plk. Ing. Jan Ryšavý
HZS Středočeského kraje

-miw-

Sdílet