Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Takový malý „úlovek“ pro nadšence

Potkaly jsme se s ní na kouzelném místě Lun v háji mnohasetletých olivovníků. Stála tam sama, opuštěná, daleko od místní osady a turistické oblasti. Překvapilo nás, že je funkční a vybavená.

Věřte, že i holky-hasičky neomylně reagují na známou červenou hasičskou barvu. Tak jsme i já a Veronika z našeho KOPIS nemohly na dovolené na chorvatském ostrově Pag nereagovat na tuto starou, ale zachovalou hrdou dámu.

Potkaly jsme se s ní na kouzelném místě Lun v háji mnohasetletých olivovníků. Stála tam sama, opuštěná, daleko od místní osady a turistické oblasti. Překvapilo nás, že je funkční a vybavená. V kabině visely v pohotovosti čtyři přilby, také značně pokročilého věku. Jen tak zkusmo jsme sáhly na kliku a kupodivu dvířka nebyla zamčená.

Později nás mrzelo, že jsme neprohlédly a nenafotily všechno, ale v tu chvíli nám přišlo poněkud nepatřičné ji natolik obtěžovat. A taky jsme se přece jen trošku bály, že se odněkud zpoza prastarých stromů vyřítí starodávní vousatí „vatrogasci“ a poženou nás pryč.


Soňa Pančochová
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet