Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři lidé zemřeli při dopravní nehodě u Doks, střetlo se osobní vozidlo s nákladním

Všechny složky Integrovaného záchranného systému zasahovaly od ranních hodin 8. srpna 2018 u dopravní nehody na silnici I/38 u Doks, kde se krátce před sedmou hodinou čelně srazil osobní vůz Škoda Rapid s nákladním.

Osobní vozidlo značky Škoda Rapid projíždělo od Mladé Boleslavi na Českou Lípu, když na rovném úseku před křižovatkou u firmy Rekufol v Doksech na silnici číslo I/38 sedmadvacetiletý řidič z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem.

Následky nehody jsou fatální. Při střetu utrpěli smrtelné zranění řidič a jeho dvě spolujezdkyně ze zadních sedadel ve věku 23 a 26 let. Další dva spolujezdce ve věku 26 a 47 let transportovala zdravotnická záchranná služba do liberecké nemocnice s těžkými zraněními.

Při vyšetřování nehody jsme zjistili, že nikdo z pasažérů na zadních sedadlech nebyl připoutaný bezpečnostním pásem. Na otázku proč vyjel řidič do vedlejšího jízdního pruhu, nám možná částečně odpoví výsledky nařízené soudní pitvy těla řidiče rapidu.

Šofér kamionu byl bezprostředně po nehodě ve špatném psychickém stavu, a proto mu policejní psycholog poskytl odbornou pomoc.

Provoz na silnici I/38 v okolí zmíněné křižovatky v Doksech policisté oboustranně uzavřeli kolem 7. hodiny ranní a znovu ho otevřeli v 11.30.

Foto: HZS & PČR Libereckého kraje

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Policie ČR
Sdílet