Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná nehoda na silnici číslo 6 si vyžádala zranění několika osob i letecký transport

Rakovničtí policisté prošetřují dopravní nehodu, ke které došlo 7. srpna 2018 po sedmé hodině večerní na silnici 1/6 za odbočkou u obce Svojetín.

Šestadvacetiletý řidič z Karlovarska jedoucí ve směru od Hořesedel na Prahu pravděpodobně usnul a s dodávkou zn. Fiat Ducato se střetl s před ním stojícím vozidlem zn. VW Golf, které řídil sedmatřicetiletý muž z Prahy.

Automobil VW Golf se vlivem nárazu odrazil na další před ním stojící vůz zn. Volvo, za jehož volantem byl pětačtyřicetiletý muž z Prahy. Při pohybu Volva po nárazu došlo dále ke střetu tohoto vozidla do automobilu zn. Mercedes Benz, který řídil pětatřicetiletý cizinec.

Do kolize se navíc připletla i jedenašedesá­tiletá žena z Prahy, která jela za dodávkou Fiat s automobilem VW a která provedla úhybný manévr, aby zabránila srážce s Fiatem, avšak narazila do již nabouraného vozidla VW Golf.

Při kolizi byl lehce zraněn řidič dodávky, který byl převezen do Oblastní nemocnice Kladno. Do rakovnické nemocnice byl převezen řidič vozidla VW Golf a jeho spolujedoucí z vozidla, osmatřicetiletá žena, byla letecky transportována do Ústřední vojenské nemocnice Praha Střešovice.

Nezletilé dítě, které cestovalo také v tomto automobilu, neutrpělo žádné poranění. Šofér Volva spolu s třiačtyřice­tiletou spolujezdkyní byli zraněni lehce a RZS je převezla do kladenské a rakovnické nemocnice. Poškozená žena z automobilu VW lékařské ošetření odmítla a cizinec zraněn nebyl.

Škoda byla vyčíslena na 702.000,– Kč. Silnice byla několik hodin uzavřena a policisté prováděli odklon dopravy.

Skutek je šetřen jako podezření z přečinu těžké ublížení z nedbalosti, kterého se mohl dopustit výše uvedený mladík, který řídil dodávku a za tento přečin mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

nprap. Michaela Nováková
Policie ČR
Sdílet