Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celkem deset lidí skončilo v péči zdravotníků po požáru v objektu společnosti v Jihlavě

Hlášení o požáru na ulici Znojemská v Jihlavě přijala operátorka tísňové linky 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina 9. srpna 2018 ve 12:01 a na místo události vyjelo dvanáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Požár zasáhl povrchovou úpravu na chodbě, konkrétně se jednalo o lino. 138 zaměstnanců stihlo objekt bezpečně opustit před našim příjezdem na místo události. Devět lidí kouř uvěznil v kancelářích a zkušebnách provozu. Hasiči je ze zakouřeného objektu vyvedli. Všichni tito lidé skončili v péči zdravotníků. Dva z nich se popálili, sedm nadýchalo jedovatých zplodin hoření.

V péči zdravotníků skončil také jeden z profesionálních hasičů a to kvůli přehřátí organismu. Všechny zraněné po nezbytném ošetření na místě události převezli zdravotníci k dalšímu ošetření sanitními vozy do jihlavské nemocnice.

Zásah pro hasiče byl extrémně náročný. I přes vysoké venkovní teploty hasiči zasahovali v plné výstroji s dýchacími přístroji na zádech.

Proč začalo hořet, nyní intenzivně zjišťují naši vyšetřovatelé.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 5 milionů korun.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Jihlavy, Třeště, Polné a Havlíčkova Brodu společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jihlavy – Bedřichova, Brtnice, Stonařova, Luk nad Jihlavou, Dolní Cerekve, Štoků, Batelova a Dlouhé Brtnice.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet