Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rekreačním areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou zasahovali u požáru hasiči ze tří zemí

S požárem se potýkali 13. srpna 2018 hasiči a policisté v Hrádku nad Nisou. Krátce před půl jednou odpoledne přijal operační důstojník oznámení o požáru v rekreačním areálu Kristýna. Rekreanti v areálu zpozorovali plamen, kdy došlo k zahoření suché trávy a drobného porostu na rozloze cca 200 × 200 metrů.

Okamžitě vzali hasicí přístroje z chatek a požár začali lokalizovat. Zároveň vyrozuměli obsluhu areálu a ta na místo přivolala hasiče. Na místo se sjely jednotky hasičů z blízkého okolí – z Hrádku nad Nisou, Chotyně, ale i z Liberce a také několik jednotek z Polska a jedna z Německa.

Požár byl částečně na pozemku rekreačního areálu Kristýna a částečně také zasahoval na pozemek města. Na místě byl přítomen i vyšetřovatel hasičů Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, který neurčil konkrétní příčinu požáru. Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru se jeví lidská nedbalost.

Majiteli rekreačního areálu ani městu nevznikla požárem žádná škoda. Dva zaměstnanci areálu se při hašení nadýchali kouře a byli převezeni na kontrolní vyšetření do Krajské nemocnice Liberec.

Foto: HZS Libereckého kraje

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet