Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Slezskoostravském hradě v Ostravě proběhne v září roku 2018 již 11. ročník akce Hrad žije první pomocí

Dne 22. 9. 2018 proběhne na Slezskoostravském hradě 11. ročník největší akce zaměřené na téma poskytování první pomoci v Moravskoslezském kraji – Hrad žije první pomocí pořádané Záchranným týmem Oblastního spolku Českého červeného kříže Ostrava.

Podobně jako v loňském roce je pro vás připravena kombinace soutěže nezdravotnických složek Integrovaného záchranného systému a zážitkových tras pro veřejnost.

Přečtěte siMoravskoslezští hasiči prezentovali své vybavení na akci Hrad žije první pomoci, úspěšně se zapojili do soutěže nezdravotnických posádek

K vidění budou všechny složky Integrovaného záchranného systému, jejich technika, vybavení, a to vše samozřejmě včetně předvedení a ukázek vzájemné spolupráce složek u hromadného zásahu.

Více informací najdete na stránkách www.hradzijeprvnipomoci.cz.

Budete se moci poprat s první pomocí na zážitkových trasách, a to na trase traumatické, interní, technické a také na speciální dětské trase. Připraven pro vás je pořádný zážitek, u kterého se něčemu přiučíte, ale hlavně se pobavíte s přáteli.

Jako každý rok bude akci doprovázet bohatý program, během celého dne můžete navštívit preventivní stany a stánky všech přítomných složek a organizací a opět budou připraveny workshopy plné zajímavých témat.

Letos můžete čekat krátké přednášky a workshopy na rozličná témata v mnohem větším rozsahu, než tomu bylo doposud.

Sdílet