Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost EuroFire představila malou a cenově dostupnou termokameru Reveal FirePRO

Termokamera Reveal FirePRO je novinkou od společnosti Thermal Seek, kterou na českém trhu výhradně zastupuje společnost EuroFire, spol. s r.o.

Filozofií je, aby každý zásahový hasič měl malou a cenově dostupnou termokameru, kterou bude mít stále u sebe a díky tomu bude schopný kdykoliv vyhodnotit aktuální situaci u zásahu.

Velikostí a cenovou dostupností nemá tato termokamera na trhu konkurenci. To jí však nijak neomezuje v technických parametrech.

Její předností je vysoká odolnost a zároveň jednoduchost ovládání pro uživatele. Reveal FirePRO kombinuje vysoce-výkonný termosenzor s rozlišením 320 × 240 s intuitivním softwarem.

Všechny tyto funkce pomáhají hasičům bojovat s ohněm efektivněji a rychleji, stejně jako vyhledávat osoby nebo skrytá ohniska požárů.

Termokamera má k dispozici celkem 3 režimy zobrazení – oheň, vyhledávání a barevný režim. Díky své nízké hmotnosti a malým rozměrům nijak neomezuje pohyb hasiče, který ji může volně nosit zavěšenou na zásahovém oděvu nebo v kapse.

Rozsah měření je od –20 až po +550°C při celkové době použití přibližně 4 hodiny. Zároveň termokamera umožňuje zaznamenávat termosnímky do své interní paměti s velikostí 4 GB (cca 4000 snímků). Ty navíc jednoduše pomocí USB kabelu zkopírujete do počítače a můžete tak zpětně vyhodnotit samotný zásah.

Díky robustnímu pogumovanému tělu má termokamera odolnost IP67. Nevadí jí tudíž ani stříkající voda. Displej je chráněn odolným ochranným sklem.

V případě zásahu v prostoru se sníženou viditelností lze využít také 300lumenové světlo, které je součástí termokamery.

Aktuální cena termokamery je 25 510 Kč s DPH.

Více o termokameře se dozvíte na webu EUROFIRE.cz.

Sdílet