Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Semilská stříkačka na Dni paromilů v Hradci Králové

V sobotu 29. srpna 2009 se semilský sbor dobrovolných hasičů opět vydá na cesty. Tentokráte do nedalekého Hradce Králové, kde se koná „Den paromilů". Je zřejmé, že už samotný název této akce nezasvěcenému napoví, že celé hradecké nábřeží i město bude vonět dřívím a uhlím, syčet bude pára, pískat budou i parní píšťaly a vlastně vše co k tomu patří.

V sobotu 29. srpna 2009 se semilský sbor dobrovolných hasičů opět vydá na cesty. Tentokráte do nedalekého Hradce Králové, kde se koná „Den paromilů". Je zřejmé, že už samotný název této akce nezasvěcenému napoví, že celé hradecké nábřeží i město bude vonět dřívím a uhlím, syčet bude pára, pískat budou i parní píšťaly a vlastně vše co k tomu patří.

I semilský sbor se tentokráte této akce zúčastní se svojí stařičkou parní stříkačkou vyrobenou firmou Smékal z roku 1904, která má za sebou už bezpočet podobných akcí a i světových dálkových a výškových rekordů. Jen v letošním roce ji naši spoluobčané měli možnost vidět nejen v Semilech, ale i v nedalekém Benešově u Semil nebo ve vzdálenějších oblastech jako v Benešově u Prahy – na Konopišti nebo přímo v Praze v areálu staré kanalizační čistírny.

Dovolujeme si Vás touto cestou pozvat na tuto mezinárodní výstavu a věříme, že sobotní den budete mít docela jistě plný zážitků a dojmů z příjemně stráveného dne. Navíc z libereckého kraje by se této akce měl účastnit i sbor z Roztok u Jilemnice se svojí parní stříkačkou a možná i kolegové z Jilemnice, kteří obdobný unikát též vlastní.



Info: Ladislav Bruckner – SDH Semily I.

 -wap-

Sdílet