Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičská televize na webu

Webové stránky MV-generálního ředitelství HZS ČR www.hzscr.cz výrazně informačně zbohatly. V rubrice foto a video banka jsou totiž nově umísťována krátká videa s hasičskou tematikou. Rubrika je dostupná také přímo na adrese www.hasicitv.cz.

Webové stránky MV-generálního ředitelství HZS ČR www.hzscr.cz výrazně informačně zbohatly. V rubrice foto a video banka jsou totiž nově umísťována krátká videa s hasičskou tematikou. Rubrika je dostupná také přímo na adrese www.hasicitv.cz.

Díky těmto videím chceme široké veřejnosti ještě více přiblížit činnost Hasičského záchranného sboru ČR, poskytnout lidem cenné rady a zároveň podat naše informace v atraktivní a zároveň profesionální podobě. V této rubrice již máme více než 70 krátkých filmů a foto prezentací. Jsem rád, že je o ní značný zájem a že je jednou z vůbec nejnavštěvova­nějších rubrik celého našeho webu. Každý den přibývají noví uživatelé, kteří se chtějí z hasičské oblasti něco nového dozvědět nebo se poučit," říká webmaster MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR František Špaček.

Kromě výukových filmů radících veřejnosti co dělat v nejrůznějších krizových situacích (včetně seriálu preventivních klipů Štěstí přeje připraveným) zájemci na adrese www.hasicitv.cz naleznou rovněž videa zachycující oficiální akce pořádané Hasičským záchranným sborem ČR, filmy z hasičských sportovních závodů, výcviku apod.

Tvůrcem většiny videí jsou profesionálové z videostudia Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, některá videa zpracovalo také Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra.

Sekci videí na webových stránkách MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR chceme nadále rozvíjet. Již jsme například zahájili spolupráci s Hasičskými záchrannými sbory některých krajů, se kterými prostřednictvím služby YouTube sdílíme unikátní videa zachycující z bezprostřední blízkosti zásahy jednotek požární ochrany," doplňuje František Špaček.

Právě na serveru YouTube na adrese www.youtube.com/HasiciCZ zřídilo MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR novou prezentaci hasičů, kterou využívá pro sdílení videí se svými partnery a pro komunikaci s širokou veřejností.

MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR věří, že inovované webové stránky potěší odbornou i laickou veřejnost a veřejnost bude mít díky těmto videoprezentacím ucelenější představu o činnosti hasičů.

Podoba nového videokanálu Hasičského záchranného sboru ČR není definitivní, uvítáme jakékoliv připomínky.


Rubriky <a>www.hasicit­v.cz:

· Úvodní video stránka

· Video zpravodajství

· Video dokumenty

· Výukové filmy

· Sportovní videa

· Amatérské záběry




Info: kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR


-wap-

Sdílet