Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Doubrava na Mladoboleslavsku zasahovali hasiči u požáru rodinného domu

Do obce Doubrava na Mladoboleslavsku vyjeli hasiči 26. srpna 2018 dopoledne k požáru podkroví a střechy rodinného domu. Odpojili přívod elektřiny a plynu, na hašení nasadili tři vodní proudy a z garáže vytlačili osobní automobil.

Zdravotníci ošetřují popáleného majitele, snažil se s plameny bojovat sám. Z domu ho zachránili sousedé. Do nemocnice jednu osobu transportoval vrtulník, další dva lidé byli zraněni.

K události vyjeli hasiči z jednotek HZS Mnichovo Hradiště a Mladá Boleslav společně s JSDH Mnichovo Hradiště, Chocnějovice, Žďár a Loukovec, v rámci mezikrajské pomoci zasahují také hasiči z Libereckého kraje, z Turnova a Příšovic.

Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu, uvedl Ladislav Holomčík, tiskový mluvčí HZS Středočeského kraje. Kolem dvanácté hodiny proběhla redukce sil a prostředků.

Ve 13:18 byla nahlášena lokalizace, i nadále pokračuje kontrola střešní konstrukce a půdního prostoru. hasiči používají termokameru.

Do zítra budou na požářiště dohlížet hasiči z Mnichova Hradiště a Doubravy, škoda a příčina vzniku jsou v současné době v šetření.

Foto: Dominik C.
Sdílet