Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Byla zahájena stavba nové zbrojnice pro dobrovolné hasiče z Ostravy – Pustkovce

Za přítomnosti primátora statutárního města Ostravy Ing. Tomáše Macury, MBA a ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje brig. gen. Ing. Vladimíra Vlčka, PhD. byla ve středu 22. srpna 2018 zahájená poklepem na základní kámen stavba nové hasičské zbrojnice, kterou bude využívat jednotka sboru dobrovolných hasičů Ostrava-Pustkovec. Dobrovolní hasiči v ní naleznou moderní zázemí už v příštím roce.

Jednopodlažní stavba se dvěma garážemi pro zásahová vozidla, školící místnosti a kompletním zázemím nejen pro zásahovou jednotku, ale i pro celý sbor dobrovolných hasičů, vyřeší stávající nevyhovující podmínky, ve kterých v současné době sbor a jeho členové sídlí a vykonávají své poslání.

Současná hasičská zbrojnice dobrovolných hasičů již neodpovídá podmínkám nutným pro jejich činnost. Jedním z mnoha příkladů jsou výjezdová vrata, kterými v tuto chvíli není možné zaparkovat novou zásahovou techniku, chybí prostory pro zázemí jednotky, jako jsou například sprchy a v neposlední řadě to jsou v zimním období vysoké náklady na vytápění budovy.

Stavba bude financována Statutárním městem Ostrava se spolupodílem Moravskoslezského kraje a za využití státní investiční dotace MV – GŘ Hasičského záchranného sboru České republiky. Hodnota stavby je 18,7 milionů korun.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet