Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pece ve slévárně v Písečné na Jesenicku mají hasiči pod kontrolou, vytéká žhavý kov

V pondělí 27. srpna 2018 byl v 19:24 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár kabeláže okolo pece ve slévárně v Písečné na Jesenicku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči z Mikulovic, Písečné a České Vsi. Hasiči po příjezdu zjistili, že celá hala o rozměrech asi 20 × 100 metrů je zakouřená, požárem je zasažená kabeláž a elektroinstalace okolo slévárenské pece a kov z pece vytéká na zem.

Hasiči zajistili vypnutí elektrické energie a plynu a spolu s technologem výroby konzultovali postup hašení požáru. Jednotky nejprve hasily izolaci okolo pece pomocí práškových hasicích přístrojů a také vyteklé železo.

V současné době (stav k 20:35 hodině) mají hasiči požár pod kontrolou, v průběhu likvidačních prací budou kontrolovat požářiště a prověřovat, zda se požár nedostal i na opláštění celého objektu.

Výše škody zatím nebyla vyčíslena, s největší pravděpodobností podle prvotních odhadů přesáhne jeden milion korun, příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani hasiči nemuseli nikoho evakuovat.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet