Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bagru způsobil škodu půl milionu korun

Požár bagru v Hřebči na Kladensku způsobil škodu půl milionu korun. Majitel si odskočil a při návratu byl bagr pohlcen plameny. Hasičům se podařilo zachránit alespoň osobní vozidlo. Událost byla na tísňovou linku hasičů ohlášena ve čtvrtek 27. srpna 2009 v 13:10 hodin. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka středočeských hasičů ze stanice Kladno a JSDH obce Hřebeč.

Požár bagru v Hřebči na Kladensku způsobil škodu půl milionu korun. Majitel si odskočil a při návratu byl bagr pohlcen plameny. Hasičům se podařilo zachránit alespoň osobní vozidlo.

Událost byla na tísňovou linku hasičů ohlášena ve čtvrtek 27. srpna 2009 v 13:10 hodin. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka středočeských hasičů ze stanice Kladno a JSDH obce Hřebeč.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že kolový rypadlonakladač zn. Massey Ferguson je v plném rozsahu zasažen požárem. Hasiči provedli likvidaci požáru dvěma útočnými proudy C v dýchací technice.

V průběhu vyšetřování příčiny požáru bylo zjištěno, že u stroje delší dobu selhávala autoelektrika. Nejinak tomu bylo i v době nuceného odstavení stroje. Majitel napojil akumulátor stroje pomocí startovacích kabelů na akumulátor nastartovaného osobního vozidla a odskočil si mimo stroj. Po návratu byl již stavební stroj v plném rozsahu zasažen požárem.

Vyšetřovatel požárů na místě označil jako příčinu vzniku požáru závadu na rozvodech autoelektriky. Škoda, vzniklá požárem, byla na místě majitelem odhadnuta na 500.000,– Kč.

mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-swo-

Sdílet