Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě u Blanska bylo zraněno pět lidí

Pět lidí bylo včera 29.08.2009 od­poledne zraněno při dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici z Blanska do Brna.V zatáčce u odbočky do obce Olomučany se střetla vozidla Seat Toledo a Škoda Fabia. ILUSTRAČNÍ FOTO

Pět lidí bylo včera 29.08.2009 od­poledne zraněno při dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici z Blanska do Brna.V zatáčce u odbočky do obce Olomučany se střetla vozidla Seat Toledo a Škoda Fabia. V obou vozidlech zůstali zaklínění zranění lidé. Nehoda byla hasičům ohlášena ve 14.07 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Blansku. Kromě hasičů u nehody zasahovaly tři sanitky ZZS a policisté.

Ilustrační foto

Ve vozidle Škoda Fabia, které po srážce skončilo převrácené na pravý bok, byli při příjezdu hasičů 32letý řidič a 32letá žena. Zatímco muž utrpěl šok a hasiči mu jen pomohli z auta, ženu z deformovaného vozidla dostávali po vyříznutí předního skla. Zraněné spolujezdkyni nasadili krční fixační límec a předali ji do péče zdravotníků.

Ve vozidle Seat Toledo byli zraněni tři lidé. Patnáctiletý chlapec se z auta dostal sám, 53letého řidiče hasiči dostali do bezpečí pomocí rozpínací tyče, kterou uvolnili vzpříčené boční dveře. K záchraně 46leté ženy na zadním sedadle museli hydraulickým nářadím odstřihnout pravé zadní dveře a boční sloupek karoserie. Zdravotníkům také hasiči pomáhali při ošetřování zraněných a nakládání k odvozu do nemocnice.

Na obou vozidlech hasiči udělali opatření proti vzniku případného požáru a odpojili baterie. Sorbetem na vozovce zasypali a zlikvidovali drobný únik provozních kapalin. Po vyšetření nehody pomohli při uvolnění komunikace a úklidu střepů a úlomků částí aut. Havarovaná vozidla zablokovala část frekventované silnice, policisté dopravu řídili kyvadlově.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-kaw- 

Sdílet