Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na Žďársku zemřel řidič osobního auta, střetlo se s dodávkou

V sobotu 1. září 2018 patnáct minut po poledni jsme na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/602 u odbočky na účelovou komunikaci k rekreačnímu zařízení u obce Meziříčko na Žďársku.

Došlo zde ke střetu dvou vozidel – osobního vozidla Škoda Octavia a dodávkového vozidla Fiat Ducato. Obě vozidla jela po silnici ve stejném směru jízdy – od Měřína směrem na Jihlavu.

V osobním vozidle cestovaly v době nehody dvě osoby, v dodávkovém vozidle cestovaly tři osoby. Střet vozidel, po kterém byla Škoda Octavia odhozena do levého silničního příkopu, kde vozidlo narazilo do stromu a převrátilo se na střechu, měl fatální následky.

Na místě dopravní nehody zemřel třiapadesátiletý řidič osobního vozidla. Těžce se zranila jeho spolujedoucí, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice v Brně. V dodávkovém vozidle, které řídil třiatřicetiletý řidič, nebyl nikdo zraněn.

Na místo dopravní nehody byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou. Vyšetřovatel si na místo přizval také soudního znalce z oboru dopravních nehod. Kriminalisté místo dopravní nehody důkladně ohledali a zadokumentovali.

Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního prověřování. U řidiče dodávkového vozidla byla provedena dechová zkouška ke zjištění případné přítomnosti alkoholu s negativním výsledkem.

Negativní výsledek měl také provedený test na případnou přítomnost omamných a psychotropních lá­tek.

mjr. JUDr. Dana Čírtková
Policie ČR
Sdílet