Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nepřežil nehodu

Dne 29. srpna v 16.55 hodin vyjížděli chrudimští hasiči k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Nehoda se stala na komunikaci mezi Chrudimi a Kočím. Jednalo se o osobní vozidlo Citroen Saxo a Škodu Fabia.

V Citroenu cestovala jedna dospělá osoba. Ve škodovce cestovaly dvě dospělé osoby a dvě děti ve věku přibližně 3 a 6 let. Řidič Citroenu pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl zatáčku, dostal smyk a střetl se v protisměru s přijíždějící Fabii. Osoby ve škodovce utrpěly zranění a byly předány zdravotnické záchranné službě.

Řidiče Citroenu museli hasiči co nejrychleji vyprostit ze zdemolovaného vozidla ven, protože utrpěl velmi vážná zranění. Hasičům se podařilo vyprostit řidiče dokonce bez vyprošťovacích zařízení a ihned započali s oživovacími úkony. Řidič byl dále v péči lékaře, který po více než 30 minutách mohl konstatovat smrt. Na místě nehody dále zasahovaly jednotky dobrovolných hasičů ze Slatiňan a Hrochova Týnce, které zajistily místo nehody a po zadokumentování úklid vozovky.

Hasiči obdarovali dětské účastníky dopravní nehody dráčky Záchranáčky.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje 

-kow-

Sdílet