Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IRON FIREMAN<sup>®</sup> 2009 má zajímavý program i pro zájemce o lezení

V sobotu 5. září v Praze na Pankráci při příležitosti dalšího ročníku soutěže IRON FIREMAN bude jako doprovodný program i lezecká show. Akci organizují lezci HZS hl. m. Prahy ve spolupráci s firmou Výškové stavby. Budete moci nejen vidět práci lezců v akci, ale některé výrobky si i vyzkoušet.

V sobotu 5. září v Praze na Pankráci při příležitosti dalšího ročníku soutěže IRON FIREMAN bude jako doprovodný program i lezecká show. Akci organizují lezci HZS hl. m. Prahy ve spolupráci s firmou Výškové stavby. Budete moci nejen vidět práci lezců v akci, ale některé výrobky si i vyzkoušet.

Firma „Výškové stavby" na akci IRON FIREMAN 2009 zastřešuje lezeckou část nabitého programu pro vás, diváky. Například dlouhá lana, použita na traverz mezi výškovými budovami, jsou výrobkem firmy Mammut. S Verticalsportem jsme si pro vás připravili ukázku některých pomůcek, které jen tak asi neuvidíte někde v obchodě, ani se s nimi běžně nesetkáte při ranní kontrole svých lezeckých batohů. Budete mít možnost vyzkoušet si například slaňovací prostředky, různé typy sedáků, helem, svítilen zkrátka vše co se lezeckého materiálu týče.

Traverz mezi výškovými budovami proběhne pod dozorem zkušeného lezeckého instruktora HZS hl. m. Prahy Karla Maliny. Celá akce je velmi organizačně, časově a fyzicky náročná. Traverz bude probíhat ve výškách lehce přes 100 metrů. Hasiči lezci z HZS hl. m. Prahy, kteří budou překonávat vzdálenost mezi budovami, budou jištěni na dvou polyamidových 300 metrových lanech o průměru 10,5mm. Na těchto lanech se bude konat celé přelanění. Bude k tomu potřeba spousta materiálu karabin, pomocných lan, smyček, kladek, blokantů a hlavně spousta lidí, kteří vědí, co dělají. Hasiči lezci jsou těmi pravými. Budou se muset, důkladně vybrat dostatečně pevné body. Je potřeba, aby odolaly zatížení, které bude na ně vyvinuto a nebude malé. Po náročné přípravě proběhne několik sjezdů z jedné budovy na druhou.


Sponzor lezecké akce je firma Výškové práce. Zde je krátké představení firmy.

Zajímáme se o veškeré práce ve výškách. To znamená od oprav fasád domů, přes kácení stromů, až po revize továrních komínů. Zkrátka veškeré práce, které je zapotřebí, aby se dělali z lana. Začátkem tohoto roku jsme se rozhodli, po náležitém prozkoumaní vybavenosti našich sborů lezeckým materiálem, že bychom se pokusili proniknout do této sféry služeb nabízejících vybavení týkající se lezeckého materiálu, kurzů, školení, a kontroly materiálů pro bezpečnostní sbory ČR (policie, městská policie, HZS, SDH atd). Doufáme, že se nám to podaří. Jak se říká, našlápnuto máme dobře. Mezi naše partnery patří především společnost Verticalsport ( výhradní dovozce firmy Petzl do ČR a SK) a firma Mammut.

Budete-li mít zájem, můžete si s námi domluvit schůzku a mi za vámi přijedeme a vše vám můžeme znovu ukázat. Pokud budete chtít proškolit sebe a své kolegy není problém. Máme k dispozici, lezecký trenažer Jakub. Jedná se o trenažer, který nabízí spoustu možností pro lezecký výcvik. Je možno na něm vyzkoušet nejen klasické slaňovaní do uměle vytvořených oken a balkonů, ale i traverzy, kladkostroje pro vytahování osob z hloubek atd. Dále máme možnost poskytnout kurzy, které zastřešuje FTVS. A to jak lezecké kurzy, ukončené Osvědčením pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou, které vydá odborník na práce ve výškách od společnosti Verticalsport. Tak i v oblasti psychologie (stresové situace, zvládání stresových situací, druhy stresu atd.) pod vedením policejních psychologů i kolegů z řad hasičů. Vše je opravdu na vysoké úrovni.

Pokud máte další dotazy, můžete se na nás obrátit přímo v sobotu 5.září na akci IRON FIREMAN.


S pozdravem Výškové Stavby

-kaw- 

Sdílet