Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil sklad bývalé truhlářské dílny

K rozsáhlému požáru v areálu firmy vyjeli v pátek 28. srpna 2009 odpoledne hasiči do Hradecké ulici v Jičíně. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 15:41 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dále byli povoláni dobrovolní hasiči z Jičína, Valdic, Lužan, Starého Místa a Železnice.

Požár zasáhl část areálu, která dříve sloužila k truhlářské výrobě. V současné době byla část skladu pronajímána a vyklízena po bývalém nájemníkovi, který se zaměřoval na výrobu oken. V době požáru se tak uvnitř areálu nikdo nenacházel. Část konstrukce stavby byla kovová a zčásti zděná, střešní krytina byla plechová, eternitová a částečně asfaltová.

Požár se rozšířil na plochu zhruba 40 krát 40 metrů. Hasiči zřídili na místě kyvadlovou dopravu a kvůli nízkému tlaku v hydrantové síti doplňovali vodu do cisteren ze vzdálenějších vodních zdrojů. Plameny zničily část areálu a přilehlou kotelnu. Silný žár také poškodil dvě velké okenní tabule na vedlejší prodejně čtyřkolek a způsobil škodu za 20 tisíc korun. Požár také poškodil okna a dveře autosalonu, na kterých způsobil škodu za 200 tisíc korun. Hmotná škoda na objektu, kde požár vypukl, byla předběžně odhadnuta na 2 miliony korun. Škoda na zbytku uložených oken uvnitř skladu nebyla prozatím vyčíslena.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 16:25 hodin a uhasili ve 21:37 hodin. Až do sobotních ranních hodin na místě zůstávala místní jednotek dobrovolných hasičů a prováděla dohled nad požářištěm. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření Policie ČR.

Foto: požární stanice Jičín

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet