Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Hradecku zasahovali během víkendu u osmi dopravních nehod

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli včera 30. srpna 2009 před osmou hodinou ráno přivoláni na silnici mezi obcemi Lovčice a Lišice. V poli u silnice skončilo auto Ford Mondeo s poškozeným pravým předním kolem.

Jednotky požární ochrany okresu Hradec Králové vyjely od pátku 28. srpna 2009 do neděle 30. srpna 2009 k osmi dopravním nehodám, při kterých se zranilo patnáct lidí.

Cyklista se těžce zranil při srážce s motorkou

Dvě jednotky hasičů z Nového Bydžova a Chlumce nad Cidlinou byly v pátek 28. srpna 2009 po třinácté hodině přivolány na silnici mezi obcemi Kladruby a Lučice, kde se srazil motocykl s cyklistou. Muž na kole utrpěl vážná zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Řidič motocyklu utrpěl také zranění a byl převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči pomohli záchranné službě s transportem zraněného cyklisty do vrtulníku. Následně zajistili motocykl proti požáru a odklidili jej z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Nový Bydžov)

Na dálničním přivaděči havarovalo osobní vozidlo

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli v neděli 30. srpna 2009 před čtvrtou hodinou ráno profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Řidič osobního vozidla Škoda Favorit vyjel na dálničním přivaděči u Levína mimo vozovku a narazil do betonového mostku. Z nehody vyvázl s lehkým zraněním a záchranná služba jej převezla do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a odpojili přívod LPG. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Nový Bydžov)

Řidička skončila s osobním vozidlem v poli

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli včera 30. srpna 2009 před osmou hodinou ráno přivoláni na silnici mezi obcemi Lovčice a Lišice. V poli u silnice skončilo auto Ford Mondeo s poškozeným pravým předním kolem. Řidička utrpěla lehčí zranění a byla ošetřena záchrannou službou. Ve vozidle na zadním sedadle cestoval také pes, který neutrpěl žádné zranění. Hasiči odpojili autobaterii a zabránili požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Nový Bydžov)

Řidička narazila do sloupu el. vedení

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli včera 30. srpna 2009 patnáct minut po 20. hodině profesionální hasiči z Nového Bydžova. K nehodě došlo v obci Chotělice na Hradecku. Jednadvacetiletá řidička nezvládla řízení, vyjela mimo silnici a narazila do sloupu el. vedení. Při nehodě byla zraněna zhruba dvanáctiletá dívka, která byla letecky transportována do nemocnice v Hradci Králové. Další zraněná žena byla převezena sanitou do nemocnice. Řidičku, která byla při zásahu agresivní, museli zajistit policisté. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a na místo povolali pracovníky ČEZu, kteří provedli opravu poškozeného sloupu. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Nový Bydžov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet