Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v panelovém domě v Tanvaldu likviduje sedm jednotek hasičů

Sedm jednotek hasičů 5. září 2018 odpoledne zasahuje u požáru elektroinstalace v rozvodném potrubí dvanáctipodlažního panelového domu v Tanvaldu (ulice Horská). Informaci o požáru dostali hasiči ve 12:33 hodin na tísňovou linku 112.

Po příjezdu k objektu a průzkumu místa zásahu jednotky zjistily, že dům je silně zakouřen od 6. patra směrem nahoru. Hasiči okamžitě nasadili přetlakovou ventilaci a v dýchací technice provádí záchranu a evakuaci osob, které se nachází ve vyšších patrech budovy.

Velitel zásahu nahlásil operačnímu středisku lokalizaci události ve 13:23 hodin, i přes to hasiči budovu stále prohledávají, odvětrávají a evakuují osoby.

Pro tuto chvíli (13:55 hodin) předali hasiči do péče ZZS 5 dospělých osob a 2 děti. Záchranáři osoby ošetřili a zkontrolovali jejich zdravotní stav na místě události. Nikdo nebyl transportován do nemocničního zařízení. Na místě koordinovaně zasahují všechny složky IZS.

14.30

Požár vznikl v elektroinstalaci ve stoupačkách panelového domu, a to mezi 9. a 11. podlažím. Hasiči použili k likvidaci požáru hydrantovou síť panelového domu a ruční hasicí přístroje práškové. Před příjezdem jednotek požární ochrany opustilo dům 20 osob.

Hasiči evakuovali nebo zachránili 25 osob. K jejich vyvedení z objektu využili vyváděcích masek. Do péče ZZS předali hasiči 7 osob (5 dospělých a 2 děti).

Zasahující jednotky

HZS LK stanice Liberec, stanice Tanvald, stanice Jablonec nad Niso, JSDHO: Tanvald-Šumburk, Horní Tanvald, Velké Hamry I., Desná.

Foto: Policie ČR
por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet