Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár způsobila vadná žehlička

Čtyři jednotky hasičů dnes před polednem vyjížděly k požáru rodinného domu v obci Velká nad Veličkou na Hodonínsku. Hustý černý dým vycházející z okna v přízemí zpozorovali sousedé a v 11.41 hodin zavolali hasiče. Krajské operační a informační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky z Velké nad Veličkou, Lipova a Hrubé Vrbky.

Čtyři jednotky hasičů dnes před polednem vyjížděly k požáru rodinného domu v obci Velká nad Veličkou na Hodonínsku.

Ilustrační foto

Hustý černý dým vycházející z okna v přízemí zpozorovali sousedé a v 11.41 hodin zavolali hasiče. Krajské operační a informační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky z Velké nad Veličkou, Lipova a Hrubé Vrbky.

Při průzkumu v silně zakouřeném domě hasiči zjistili, že kouř vychází z hořícího zařízení kuchyně. Proti plamenům hasiči nasadili dva vodní proudy, oheň dostali pod kontrolu ve 12.04 hodin a dohasili za další čtyři minuty. Přízemí i půdní prostory domu pak odvětrali od kouře.

Požár se obešel bez zranění. V kuchyni začalo hořet od vadné žehličky, kterou majitelka odložila na nehořlavou drátěnou podložku a na několik minut odešla. Žehlička mezitím začala hořet a plameny a žár zasáhly také plastové obložení stěny, poličku s rádiem a další zařízení místnosti. Žár a zplodiny hoření zasáhly a poškodily celé přízemí domu, kouř pronikl také na půdu. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada žehličky, celkovou škodu na zařízení nedávno rekonstruovaného domu vyšetřovatel HZS předběžně odhadl na 400 tisíc korun.


Ilustrační foto



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet