Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na lezecké stěně Flash Wall v Olomouci proběhl v listopadu roku 2018 přebor HZS ČR v lezení na obtížnost

Všech šest zástupců Moravskoslezského kraje se dostalo do TOP 12 na Přeboru Hasičského záchranného sboru ČR v lezení na obtížnost, který se konal ve středu 7. 11. 2018 v Olomouci. Zúčastnily se jej tři desítky borců z celé ČR.

Organizátorem soutěže byl Sportovní klub při HZS Olomouckého kraje. Soutěž byla navržena pro lezce všech úrovní. Skládala se ze čtyř kvalifikačních, dvou semifinálových a jedné finálové cesty.

Z celkového počtu 29 lezců se z kvalifikace dostalo 12 nejlepších lezců do semifinále. Ze semifinálových cest postoupilo 6 nejlepších lezců do finále.

Ve finále předvedl nejlepší výkon ostravský lezec Ondřej Ďoubal, který jako jediný lezec zdolal všechny cesty. Na druhém místě se umístil Roman Popík z HZS Kraje Vysočina, kterého ve finále zradila poslední karabina, kterou nezacvakl a díky tomu skončil na celkovém druhém místě. Na třetím místě skončil Miroslav Mikuš z Ostravy.

Nejlepším domácím lezcem se stal Petr Urbanovský z hasičské stanice Olomouc, který skončil na celkovém pátém místě.


Další dva lezci z HZS Moravskoslezského kraje skončili na sedmém a desátém místě – Jakub Marek a Richard Franc. Dvanácté místo získal v Olomouci Jiří Knob, student Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB-TU Ostrava.

Všichni čtyři úspěšní hasiči-lezci z HZS MSK (s výjimkou Richarda France ze stanice Ostrava-Zábřeh) slouží na hasičské stanici v Ostravě-Porubě, která se specializuje na záchranu osob z výšek a hloubek.

Součástí jejich fyzické přípravy je i lezení na umělé stěně, kterou mají k dispozici v moderní tělocvičně areálu porubského integrovaného výjezdového centra.

Sponzory soutěže byli:

Mediálním partnerem byl server Požáry.cz.

por. Ing. Jan Ondruch
HZS Olomouckého kraje
Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Přiložené soubory
16_Prebor_Vysledky.pdf zobrazit online PDF 103 kB