Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Hvozdci na Berounsku mají hasiči nový dopravní automobil Ford Transit

V sobotu 8. září 2018 proběhlo v obci Hvozdec na Berounsku slavnostní předání nového dopravního automobilu místní dobrovolné jednotce.

Vozidlo za 999 770 Kč včetně DPH dodala firma Vesta Auto Corson s.r.o.

450 tisíc korun obec získala z investiční dotace MV – generálního ředitelství HZS ČR, 300 tisíc korun pak přispěl Středočeský kraj z Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS.

Na předání dorazili kromě občanů a představitelů města také zástupci okolních jednotek, nechyběli ani profesionální hasiči z nedalekých Hořovic.

Po krátkém projevu došlo k přestřižení pásky a předání klíčků od vozidla veliteli jednotky.

Obec Hvozdec se nachází v okrese Beroun, v kraji Středočeském, 3 kilometry jihozápadně od města Hořovice a 22 kilometrů jihozápadně od Berouna. Žije zde 250 obyvatel. Jednotka SDH Hvozdec je zařazena do kategorie JPO V.

Ford Transit 350 L2 Trend v konfiguraci 4×4 je v prostoru místa nástupu řidiče osazen 12V zásuvkou pro dobíjení a konzervaci akumulátorových baterií Magcode. V kabině osádky je analogová radiostanice firmy ICOM s příslušnou střešní anténou.

Dopravní automobil je vybaven dvěma 12V požárními světlomety. Osvětlení prostoru okolo vozidla je zajištěno vně umístěnými zdroji neoslňujícího světla typu LED částečně zapuštěnými do bočních stěn a do zadní stěny účelové nástavby.

Kabina osádky je vybavena klimatizační jednotkou a druhým výměníkem topení umístěným v prostoru druhé a třetí řady sedadel. Dále jsou v ní dobíjecí úchyty pro ruční radiostanice a svítilny, vždy po dvou kusech.

V automobilu je dále lékárnička, přenosný hasicí přístroj, ruční vyprošťovací nástroj, řezák bezpečnostních pásů a vytyčovací červenobílá páska.

Pro barevnou úpravu Fordu je použita bílá barva RAL 9003 a červená barva RAL 3000. Bílý vodorovný pruh je umístěn po obou stranách karoserie v celé její délce.

Sdílet