Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U dvou nehod zasahovala jednotka JSDH Golčův Jeníkov

Jednotka SDH Golčův Jeníkov byla dne 31. 8. 2009 vyslána k dopravní nehodě za obec Habry směrem na Havlíčkův Brod. Po příjezdu na místo případu bylo prvotním průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jedné dodávky, která je na boku mimo vozovku ve které je zraněná osoba.

Jednotka SDH Golčův Jeníkov byla dne 31. 8. 2009 vyslána k dopravní nehodě za obec Habry směrem na Havlíčkův Brod. Po příjezdu na místo případu bylo prvotním průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jedné dodávky, která je na boku mimo vozovku ve které je zraněná osoba.

Jednotka se pomocí nastavovacího žebříku dostala ke zraněné osobě kterou zafixovala a na pokyn ZZS vyprostila z havarovaného vozu. Poté ji společně ze ZZS dala do vakuové matrace a transportovala do vozidla ZZS. Během tohoto zastavila provoz na pozemní komunikaci a jelikož nebylo možné odpojid AKU, která se nacházela pod sedačkou řidiče, si připravila jeden C proud.

Poté společně s jednotkami HZS čekala na vyšetření dopravní nehody a řídila provoz na pozemní komunikaci do příjezdu Policie ČR která si řízení provozu převzala. Po vyšetření dopravní nehody obě dvě jednotky společně převrátily vozidlo zpět na kola a vyprostily havarovaný přívěs. Dále vypomohly s naložením na odtahovou službu. Po naložení a úklidu vozovky bylo místo předáno dopravní policii a jednotky se vrátily zpět na základnu.


Druhá nehoda byla nahlášena dne 31.8.09 v 13:52 za obec Habry směrem na Havlíčkův Brod. Po příjezdu na místo případu bylo prvotním průzkumem zjištěno že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu, který skončil na boku mimo vozovku. Zranění řidič se nacházel mimo vozidlo a tak ho jednotka předala do péče ZZS.

Z vozidla byl cítit zápach kouře a po problematickém otevření kapoty bylo zjištěno zahoření kabelů. Po odpojení AKU požár samovolně uhasl. Během toho jednotka vypomohla s transportem zraněného do vozidla ZZS. Po vyšetření dopravní nehody dopravní policií jednotka provedla vyhledání dokladů, převrátila vozidlo zpět na kola, provedla celkový úklid vozovky, vypomohla s naložením na odtahovou službu a poté se vrátila zpět na svou základnu.


Jan Skalický


-swo-

Sdílet